Vochtmeters voor professioneel gebruik

Een vochtmeter is een apparaatje waarmee je de relatieve vochtigheid van een materiaal kan meten. Vochtmeters kunnen ook gebruikt worden om de vochtigheid van de lucht te meten, hier spreekt men dan over een hygrometer.

In de bouw zie je voor professioneel gebruik meestal de digitale vochtmeter, deze heeft een grote nauwkeurigheid en geeft je al binnen enkele seconden de vochtigheid van het materiaal. Deze professionele vochtmeters worden vaak door architecten, schilders, verzekeringskantoren, stukadoors… ingezet.

Het is mogelijk om met een vochtmeter de vochtigheid van verschillende materialen te meten. De meest gebruikte zijn de vochtmeter voor de muur, en de vochtmeter voor hout.

Vochtmeter T650Een voorbeeld van één van de betere vochtmeters is de Trotec T650 vochtmeter. Deze vochtmeter is van Duitse kwaliteit en geeft een uiterst precies resultaat. De vochtigheid van het materiaal komt onmiddellijk op het scherm tevoorschijn en kan tot een diepte van 4cm de vochtigheid meten. Daarnaast bevat dit toestel een ingebouwd alarm. U kan een bepaalde vochtigheidsgraad instellen, als die tijdens uw metingen overschreden wordt zal het alarm afgaan, op deze manier kan u sneller en efficiënter te werk gaan bij uw metingen. Het toestel weegt 250gr en met een volle batterij doet hij het voor 150u.

Wil u graag dit toestel aankopen dan kan u deze makkelijk online aankopen en thuis laten leveren voor €195 (inclusief verzendingskosten).

We zochten er voor u de beste webshop voor vochtmeters uit, Koop deze vochtmeter nu online »

Zelf schrijven voor Vocht tips?
Over de auteur
David Crul

David is naast auteur van deze blog, de eigenaar van Crul Media. Hij heeft een grote interesse in alles over wonen en is daarnaast gepassioneerd door seo, webdesign en webdevelopment.