Vochtwerende verf: weg met vochtproblemen

Nogal wat mensen hebben te kampen met vochtproblemen. De oorzaken van deze vochtproblemen zijn vaak uiteenlopend, maar in vele gevallen vormt vochtwerende verf een mogelijke oplossing. Het belangrijkste is echter te beginnen bij een juiste diagnose. Als uw vochtproblemen bijvoorbeeld veroorzaakt worden door opstijgend vocht, dan is enkel vochtwerende verf vaak niet genoeg.

Als u in een ouder huis woont, dan is het zeker nuttig om uw gevels te behandelen met vochtwerende verf. De gevel moet dan eerst goed schoongemaakt worden aan de hand van hoogdrukreiniging, zandstraling of chemische reiniging. Dit zorgt ervoor dat de laag vochtwerende verf zich optimaal kan vasthechten.

Ook in kelders worden muren het best behandeld met een vochtwerend middel, als dat nog niet het geval is. Anders is het –letterlijk- dweilen met de kraan open. Vaak hebben mensen wel een kelder, maar maken ze er geen gebruik van omdat er te veel vocht in de kelder is. Met vochtwerende verf kunt u daar een einde aan maken. Maar onthoud: eerst de diagnose, dan de behandeling. Aarzel dus niet om een specialist onder de arm te nemen. Laat u ook goed informeren over de toepassing van vochtwerende middelen. Als u voor eens en altijd komaf wil maken met uw vochtproblemen, moet u ze aanpakken bij de bron.

Zelf schrijven voor Vocht tips?
Over de auteur
David Crul

David is naast auteur van deze blog, de eigenaar van Crul Media. Hij heeft een grote interesse in alles over wonen en is daarnaast gepassioneerd door seo, webdesign en webdevelopment.