Vochtbestrijding: alles over vocht en de bestrijding ervan

We hebben allemaal water nodig om te overleven, maar soms kan onze vriend H2O toch ook voor een pak ellende zorgen. Heeft u ook last van zwarte vlekken op de muren, schimmelplekken achter kasten of opstijgend grondwater in de kelder? Blijf niet bij de pakken zitten en doe er iets aan: tijd voor een doeltreffende vochtbestrijding.

Maar hoe pakt men dat aan, efficiënte bestrijding van vocht? Alles begint bij een grondige doorlichting van het probleem: met gespecialiseerde meetapparatuur kan precies worden vastgesteld wat nu eigenlijk de ooraak is van uw vochtproblemen. Het kan gaan om condensatie (bv. in badkamers of door vocht dat in de keuken wordt verspreid door het koken, enz.), maar ook opstijgend vocht, regendoorslag of een slecht aangebrachte isolatie kan ervoor zorgen dat u binnen de kortste keren met vochtellende te kampen heeft.

Pas als de juiste diagnose gesteld is, kan er worden nagedacht over een mogelijke oplossing. Het zou toch zonde zijn om een pak geld neer te tellen voor een nieuwe isolatie of kelderdichting als achteraf blijkt dat een eenvoudige ventilator het probleem eigenlijk al had kunnen oplossen? Voor de bestrijding van vocht kan het dus zeker geen kwaad om uw oor te luister te leggen bij een vakman. Eerst de diagnose, dan de vochtbestrijding. En daardoor een huis dat netter en gezonder is.

Zelf schrijven voor Vocht tips?
Over de auteur
David Crul

David is naast auteur van deze blog, de eigenaar van Crul Media. Hij heeft een grote interesse in alles over wonen en is daarnaast gepassioneerd door seo, webdesign en webdevelopment.