Muren injecteren

Vooral oude gebouwen hebben vaak last van opstijgend vocht in de muren. De oude gebouwen werden vaak zonder vochtschermen gebouwd waardoor het water makkelijker kan in de muren trekken.

Hoe moet je muren injecteren

Hoe en welke muren je juist moet injecteren, dat laat je best bepalen door een ervaren vakman. Soms is het nodig om dit enkel bij de buitenmuren te doen, maar vaak is het ook belangrijk om de buitenmuren onder handen te nemen. Als voorbereiding worden op verschillende afstanden gaten schuin omlaag in de muur geboord. Dit is best in een hoek tussen 25 en 30 graden en de gaten hebben normaal een doorsnede van 2cm. Tussen de gaten mag er tussen de 10 en 15cm afstand zijn. Wanneer de gaten geboord zijn kan je best nog het boorstof met een stofzuiger uit de gaten zuigen zodanig dat de injectievloeistof beter in de muur kan trekken. Eens het voorbereidende werk gedaan is, kun je muren injecteren met de speciaal hiervoor gemaakte injectievloeistoffen. Deze vloeistoffen treden in werking eens ze in de muren geïnjecteerd zijn, ze trekken in de ganse muur in en worden daarna hard. Doordat de injectievloeistof de ganse muur zal doordringen ontstaan een horizontale vochtwerende laag.

Soms is het nodig om muren meerdere malen te injecteren en houd ook rekening met een inwerktijd die weken en in extreme gevallen soms maanden kan duren.

Zelf schrijven voor Vocht tips?
Over de auteur
David Crul

David is naast auteur van deze blog, de eigenaar van Crul Media. Hij heeft een grote interesse in alles over wonen en is daarnaast gepassioneerd door seo, webdesign en webdevelopment.