Last van vocht in uw muren?

Vocht murenEen van de voornaamste oorzaken van vocht in muren is opstijgend vocht. Vooral oudere huizen kunnen last hebben van dit probleem. De gevolgen zijn niet mals: een te hoge luchtvochtigheid in huis, wat kan leiden tot een gevoel van onbehagen bij de bewoners, of zelfs schimmels en zwammen die een gevaar zijn voor de gezondheid. De enige manier om van deze problemen af te raken is een doeltreffende vochtbestrijding.

In geval van opstijgend vocht zorgt niet enkel het water voor de schade. Het opstijgende grondwater bevat immers zouten die worden achterlaten en die op hun beurt schade berokkenen aan de woning. Reden genoeg om te verhinderen dat er vocht in uw muren raakt en een einde te maken aan al uw vochtproblemen. Nieuwe gebouwen zijn vaak voorzien van een vochtwerend membraan, maar in oudere huizen moet naar andere oplossingen worden gezocht.

Een van die oplossingen is de injectie van vochtwerende stoffen. In de muren worden dan een rij gaten geboord, die worden opgevuld met een actieve stof. Eens deze stof volledig is opgedroogd, raakt het opstijgende grondwater niet meer in uw muren. Gedaan met de vochtellende, en op naar een nettere en gezondere woning.

Zelf schrijven voor Vocht tips?
Over de auteur
David Crul

David is naast auteur van deze blog, de eigenaar van Crul Media. Hij heeft een grote interesse in alles over wonen en is daarnaast gepassioneerd door seo, webdesign en webdevelopment.