Kelderdichting: optimaal gebruik maken van uw kelder

KelderdichtingU heeft een kelder, maar u kan er voorlopig geen gebruik van maken omdat er te veel vocht binnen raakt? Zonde van de ruimte natuurlijk. Met een goede kelderdichting kan u opstijgend vocht of regendoorslag nochtans definitief een halt toeroepen. Maak een einde aan uw vochtproblemen en maak optimaal gebruik van uw kelder, een ruimte waarvoor u tenslotte toch ook betaald heeft, niet?

Wie korte metten wil maken met een vochtige kelder, heeft in de eerste plaats een goede diagnose nodig. Behalve opstijgend grondwater, slecht isolatie of regendoorslag kunnen immers nog andere zaken uw vochtprobleem veroorzaken. Alvorens over te gaan tot kelderdichting, laat u dus best eerst de nodige metingen uitvoeren. Een voorbereid man is er twee waard, zeker als het over vochtbestrijding gaat.

Op basis van de diagnose kiest u vervolgens de beste oplossing. Als de vochtproblemen worden veroorzaakt door condensatie (lucht met een te hoge vochtigheidsgraad), biedt ventilatie meestal soelaas. Als het echter gaat om opstijgend grondwater, dan moet vochtwerend materiaal in de grond (en eventueel ook in de muren) worden aangebracht om te kelder te dichten. En mocht het kostenplaatje oplopen, denk dan aan het feit dat uw huis er wel een bruikbare ruimte bij krijgt.

Zelf schrijven voor Vocht tips?
Over de auteur
David Crul

David is naast auteur van deze blog, de eigenaar van Crul Media. Hij heeft een grote interesse in alles over wonen en is daarnaast gepassioneerd door seo, webdesign en webdevelopment.